Brambory hořčičné

Čekal jsem, co vzejde z receptu na přílohu, se kterým přišla moje manželka. Výsledek sdělím na konci, ale předem říkám, vůbec o receptu nepochybujte.

Bylo potřeba:

  • 7 brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky sladké papriky

Příprava:

  • Brambory si oloupeme a nakrájíme na měsíčky
  • Dáme je vařit a vaříme ve vroucí vodě 3 minuty
  • Olej, hořčice, sůl, pepř a papriku si smícháme a vytvoříme jakousi marinádu
  • Brambory s marinádou smícháme a vše rozložíme na pečící plech
  • Pečeme v troubě na 160 stupňů asi 30 minut

A je hotovo. Jako příloha k masům naprosto fantastická…

Dobrou chuť.