Dráteník, aneb skoro pizza
Čas od času si zajdeme na pizzu u nás ve městě, kde je mimochodem jedna z nejvyhlášenějších pizzerií, nebo si ji necháme přivézt domů. Nemáme pec a tak se pouštět do takového díla doma není úplně v našich možnostech, jenže něco podobného už se u nás doma čas od času udělat umí. Věřte nevěřte, dráteník aneb skoropizza chutná fantasticky s kečupem i bez. Dnes si jej také uděláme.
Co budeme potřebovat:
400 g cukety
400 g měkkého salámu nebo uzeného
4 velká rajčata
3 papriky
½ hrnku hladké mouky
½ hrnku hrubé mouky
½ hrnku oleje
3 vejce
1 cibuli
4 stroužky česneku
1 prášek do pečiva
1 lžička mletého nebo drceného kmínu
2 lžíce majoránky
strouhaný sýr
sůl, pepř
kečup (nemusí být)
pečící papír
A jde se na věc:
Cuketu oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy.
Cibuli a salám či uzené si nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy k cuketě.
Česnek oloupeme a rozdrtíme. Taktéž přidáme k cuketě.
Nyní do mísy k cuketě přidáme olej, hladkou i hrubou mouku, připravená vejce, prášek do pečiva, osolíme a opepříme, důkladně společně promícháme.
Dochutíme majoránkou a kmínem, opět důkladně promícháme.
Rajčata a papriky si opláchneme a nakrájíme na plátky. Prozatím odložíme stranou.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme vzniklé těsto.
Na povrch poklademe nakrájená rajčata a papriky.
Posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 minut.
Pak ztlumujeme troubu na 150 až 160 stupňů a pokračujeme v pečení dalších cca 25 minut.
Fantastický dráteník lze konzumovat za tepla i studena, s kečupem i bez. Tak si nechte chutnat.