Dráteník, aneb skoro pizza

Čas od času si zajdeme na pizzu u nás ve městě, kde je mimochodem jedna z nejvyhlášenějších pizzerií, nebo si ji necháme přivézt domů. Nemáme pec a tak se pouštět do takového díla doma není úplně v našich možnostech, jenže něco podobného už se u nás doma čas od času udělat umí. Věřte nevěřte, dráteník aneb skoropizza chutná fantasticky s kečupem i bez. Dnes si jej také uděláme.

Co budeme potřebovat:

  • 400 g cukety

  • 400 g měkkého salámu nebo uzeného

  • 4 velká rajčata

  • 3 papriky

  • ½ hrnku hladké mouky

  • ½ hrnku hrubé mouky

  • ½ hrnku oleje

  • 3 vejce

  • 1 cibuli

  • 4 stroužky česneku

  • 1 prášek do pečiva

  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu

  • 2 lžíce majoránky

  • strouhaný sýr

  • sůl, pepř

  • kečup (nemusí být)

  • pečící papír

A jde se na věc:

  • Cuketu oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy.

  • Cibuli a salám či uzené si nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy k cuketě.

  • Česnek oloupeme a rozdrtíme. Taktéž přidáme k cuketě.

  • Nyní do mísy k cuketě přidáme olej, hladkou i hrubou mouku, připravená vejce, prášek do pečiva, osolíme a opepříme, důkladně společně promícháme.

  • Dochutíme majoránkou a kmínem, opět důkladně promícháme.

  • Rajčata a papriky si opláchneme a nakrájíme na plátky. Prozatím odložíme stranou.

  • Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme vzniklé těsto.

  • Na povrch poklademe nakrájená rajčata a papriky.

  • Posypeme strouhaným sýrem.

  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 minut.

  • Pak ztlumujeme troubu na 150 až 160 stupňů a pokračujeme v pečení dalších cca 25 minut.

Fantastický dráteník lze konzumovat za tepla i studena, s kečupem i bez. Tak si nechte chutnat.