Gril Modřín

Asi nezáleží na sezoně, zda je letní či zimní, i když v kempu Lipno asi bude živěji spíše v létě. Naopak v zimě budou bodovat ti na kopcích nad Lipnem, ale byli jsme zde jen v létě, těžko tedy soudit. Dovolená v krásném kraji, na krásném místě a k tomu patří neodmyslitelně dobré jídlo. Jo jako, máme chatku s kuchyňkou a dobře zařízenou, ale kdo z nás jede na dovču s úmyslem stát u plotny a vyvařovat. Prostě se na nějaké jídlo půjde, jednou tu na hotovku, jindy onam na klobásku rovnou z grilu a nemasožrouti si oběhnou pár zahrádek a parků při pokosu. A je to, sám bych to nedělal jinak. Kousek pod námi se rozprostírá jihočeské moře a mezi ním a námi kemp Lipno. A v něm malá chaloupka, nikoli z perníku, nýbrž ze dřeva, z níž se line omamná vůně. Ale ne z perníku, z jídel zde vařených. Tak proč to nezkusit? Kuchyně s výdejním okénkem a posezením jak pod širým nebem, tak pod střechou. Klasická nabídka smažáku a řízku je doplněna sezónní nabídkou houbových jídel a zvěřiny, nebo o borůvkové knedlíky i klasiku v podání kachničky se zelím, výpečků se špenátem, samozřejmě s variací knedlíků. Klasiku bistra dokreslují papírové talířky a příbory, jelikož plast na našem kontinentu je Evropskou unií zakázán, zatímco zbytkem světa je v tisíckrát větším objemu házen do oceánů. Jdeme dál nabídkou, halušky, květák, rizoto, špagety, prostě jídel ranec, ceny na místo a čas naprosto luxusní. Vše okolo stováčka. Jdeme do toho a pak ještě několikrát. Ne ten samý den, jiný samozřejmě. Vypadám jako koule, ale protože mé tělo je 70% tvořeno z vody je jasné, že s sebou tahám bazén. Děcka, ta chuť je skvělá, porce máme práci sníst a obsluha pokaždé milá, vstřícná a usměvavá. Takže, snad jedině ty papírové talíře a příbory, ale zase chápeme asi jakože hygiena v bufáči tohoto typu. Odmyslíme-li si tohle, tak naprostá spokojenost. Přátelé, zajeďte k tomu našemu moři a až tam budete, zkuste se do grilu Modřín zajít nadlábnout. Fakt výborný.