Hanáček

O této obci jsme slyšeli kdysi v nějakém pořadu v souvislosti s nějakým nekalým činem, mordem snad, ale stejně rychle se nám z hlavy existence takové obce vypařila. Až při brouzdání Jihomoravským krajem, respektive hranicí s krajem Vysočina a přiblížení se hradu Pernštejn, jsme si obec opět připomněli. Ovšem za jiným účelem, a to se dobře najíst. Restaurace a penzion Hanáček je až skromně mimo hlavní proud turistů, mířících na nedaleký hrad. Posezení na terase nad říčkou Nedvědičkou je doplněno velice příjemným personálem, který kromě denní a týdenní nabídky upozorňuje na mimořádnou nabídku jídel a specialit. Ceny jídel do dvou stoveček, což je při dnešních cenách přijatelné, dá se říci (2024). Jídelní lístek skýtá výběr ze tří masových jídel, dvou bezmasých a dvou salátů. K tomu je denní nabídka a specialita králičí stehno se špenátem a šťouchačkama a dančí svíčková s knedlem. Tak tedy jdeme do speciálů, které nejsou cenově od základní nabídky nijak rozlišeny, k pití malinovku, údajně domácí a nealko pivo. Je nám nabídnuto švestkové od Bernarda a i když ovocná piva nejsou naším šálkem kávy, výsledkem jsme velice, ale velice mile překvapeni. Malinovka obsahuje kousky malin, což nám dělá radost, jídla je dostatečná porce a jde doslova o harmonii chutí. Proto tuto restauraci jednoznačně při toulkách tímto krajem můžeme doporučit a povedou-li naše kroky tímto směrem, rozhodně se zase rádi zastavíme.