Hermes
Celkem poklidná restaurace s předzahrádkou a vnitřními klimatizovanými prostory se nachází hned u vjezdu do centra města ze směru od Opavy. Zaměřují se především na řeckou kuchyni, ale nabízejí taktéž jídla i z jiných koutů světa. Ačkoliv se nejedná zrovna o náš šálek kávy, s ohledem na výběr restaurací ve městě (několik náleven a jedna rádoby pizzerie) jdeme rádi posedět. U příjemného personálu za doprovodu tlumené hudby objednáváme Bifteri giemisto a Pasta spanaki. České složení jídel je hned pod nám nic neříkajícími názvy. Jde o mleté hovězí karbanátky se sýrem, tzaziky, salát a jako přílohu belgické hranolky. V druhém případě jde o tagliatelle, neboli těstovinové nudle se špenátem, smetanou, slaninou, kuřecím masem a parmezánem. Za chvíli se nám nese na stůl. Na rozdíl od kuchaře poznám rozdíl mezi karbanátky a karbanátkem. Dostávám tedy jeden a také na rozdíl od pitomce umím poznat zmražený polotovar. Ono se není čemu divit, naplnit mleté sýrem tak, aby nevytékal, to je kumšt, se kterým se nikdo mazat nebude. Chuťově tedy nic moc, ostatní je již v pořádku. Manželčiny těstoviny jsou super a ceny jsou příjemné. Nevšední kuchyně nám do malého městečka moc nezapadá, ale s již zmíněným výběrem si své zájemce určitě najde a zároveň se vyhne nechtěné klientele. Všem můžeme tedy doporučit návštěvu s rozmyslem, co si dát a popřejeme dobrou chuť.