La Cabaňa

Poklidná restaurace s penzionem nad ním se nachází v ulici Smilova v centru Pardubic. Prakticky jde o souběžnou ulici s pěší zónou. Zaměřují se převážně na mexickou kuchyni a zanedlouho máme zjistit, že ji dělají skvěle. Popravdě mnou vybrané jídlo moc s mexikem společného nemělo, to není ale nic proti ničemu. U usměvavého a milého personálu objednáváme Pánev Desperado, tedy kuřecí grilovaný steak na červených rančerských fazolkách, restovaných s anglickou slaninou a opečeným chlebem. Jen ten opečený chléb má drahá polovička mění za hranolky. Já jdu do grilované krkovičky s restovanými lusky, pečenými na slanině, s bohatým salátem a k tomu opečené brambory. Netrvá dlouho a nese se na stůl. Jídlo vypadá i voní fantasticky a nakonec i ta chuť je fantastická. Zurčení vody v jezírku vedle nás příjemnou atmosféru jen dokresluje. Porce jsou větší a tak si dáváme s jídlem trošičku načas. Ceny chuti i porci odpovídají, jídla okolo 300,-. Co naplat, dobře odvedenou práci si zde nechají zaplatit. Přestože my bychom sem každý den na jídlo nezašli, jelikož jsme spíše vyznavači české klasiky, je zde poměrně stále plno. Dozvídáme se, že zdejší jídlo je po Pardubicích vyhlášené a zrovna krkovičku, kterou jsme měl, tady umí nejlépe ze všech. Budeme tomu věřit, přejeme vám mnoho úspěchů, spokojených strávníků a všem těm, kteří si vaši kuchyni nenechají ujít, dobrou chuť.