Puding (obrázek pouze ilustrační)

Pro spoustu lidí naprostá alchymie a i samotný recept na pudingu je zbytečně náročný. Takový puding, jako od babičky, lze přitom připravit zcela jednoduše a malí i velcí si vždy pochutnají. Jak nastolit pocit nostalgie a návratu do dětství si právě teď prozradíme.

Budeme potřebovat:

  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 kompotované jahody
  • 4 lžíce cukru krupice
  • cca 30 piškotů
  • 1 l mléka

Postup:

  • Připravíme si několik misek, do kterých puding budeme po uvaření přelévat
  • Na dno jednotlivých misek dáme několik piškotů a pár kompotovaných jahod (šťávu nevypít, bude potřeba)
  • Nemáme-li mlékovar, nezoufáme. Do hrnce si nalijeme mléko
  • V mléce řádně rozmícháme oba pudingy a vmícháme cukr
  • Na mírném ohni za stálého míchání ohříváme do zatuhnutí
  • Je-li puding dostatečně tuhý, přeléváme do misek. Do každé nalijeme půlku
  • Dáme opět jeden či dva piškoty a dolijeme do plných misek
  • Zbyly-li nám jahody, dáme na vrch společně s piškotem a necháme chvilku vychladnout
  • Před podáváním na vrch kápneme šťávu z jahod, cca jednu až dvě lžičky

Teď stačí si jen sednout, zavřít oči a vychutnat si tu chuť. Jako by mi bylo zase pět a seděl u babičky. Doufáme, že jednou i na takové chvíle budou naše děti vzpomínat a při této myšlence vám popřejeme dobrou chuť.