Puding (obrázek pouze ilustrační)
Pro spoustu lidí naprostá alchymie a i samotný recept na pudingu je zbytečně náročný. Takový puding, jako od babičky, lze přitom připravit zcela jednoduše a malí i velcí si vždy pochutnají. Jak nastolit pocit nostalgie a návratu do dětství si právě teď prozradíme.
Budeme potřebovat:
- 2 vanilkové pudingy
- 1 kompotované jahody
- 4 lžíce cukru krupice
- cca 30 piškotů
- 1 l mléka
Postup:
- Připravíme si několik misek, do kterých puding budeme po uvaření přelévat
- Na dno jednotlivých misek dáme několik piškotů a pár kompotovaných jahod (šťávu nevypít, bude potřeba)
- Nemáme-li mlékovar, nezoufáme. Do hrnce si nalijeme mléko
- V mléce řádně rozmícháme oba pudingy a vmícháme cukr
- Na mírném ohni za stálého míchání ohříváme do zatuhnutí
- Je-li puding dostatečně tuhý, přeléváme do misek. Do každé nalijeme půlku
- Dáme opět jeden či dva piškoty a dolijeme do plných misek
- Zbyly-li nám jahody, dáme na vrch společně s piškotem a necháme chvilku vychladnout
- Před podáváním na vrch kápneme šťávu z jahod, cca jednu až dvě lžičky
Teď stačí si jen sednout, zavřít oči a vychutnat si tu chuť. Jako by mi bylo zase pět a seděl u babičky. Doufáme, že jednou i na takové chvíle budou naše děti vzpomínat a při této myšlence vám popřejeme dobrou chuť.