Pod Radyní
Při cestě na stejnojmennou zříceninu
hradu jsme uvítali restauraci. Přímo k ní se dá dojet autem, což
také děláme a před krátkým výšlapem na hrad, který je takřka
na dosah ruky, se jdeme posilnit. Velmi čistá a útulná
restaurace, nabídka dle sezony, tudíž za nás zvěřina a houby.
Inu dobrá, jdu do zvěřinové sekané s domácím bramborovým
salátem, má krásná a milovaná manželka medailonky z vepřové
panenky s houbovou omáčkou a pečeným bramborem. Obsluha trošičku
vázne na to, že nás v restauraci sedí jen hrstka. Oceňujeme ale
vlastní bylinky, které si zde pěstují, naopak trošku nám vadí
volný přístup pejsků, kdy jsme zde prakticky jediní bez
čtyřnohého miláčka. Nic proti pejskům, byť tedy jde asi o
módní trend, s ohledem na jejich množství v našem státě, ale
úplně aby mi u stolu seděl čísi Ferda zrovna, když jím, to mi
fakt jako vadí. K jídlu musíme říci, že je velice chutné, ale
už jsme jedli i lepší a levněji, na stranu druhou podstatně
horší a dráž. Takže lepší průměr, tedy alespoň našich
chuťových buněk, musíme ale vyzdvihnout výbornou domácí
limonádu, která nám chutnala oběma. Takže i sem hurá za jídlem,
dokonce i s vaším raťafáčkem, dobrou chuť ...