Restaurace Podkost
Prohlídka hradu nás čeká za necelé dvě hodinky, přepadá nás hlad a proto využíváme nabídky restaurace Podkost. Je stále plno a tak obsluha má opravdu co dělat. Jen co nával trošičku opadne, obsluha honem utíká na cigárko a kafe a tak chvilku servis vázne. To se ale dá pochopit a nejde zrovna o dlouhou dobu. Jídelní lístek nabízí cca 15 jídel české kuchyně, kdy klasický řízek doplňují hvězdy typu svíčková, vrabec, segedín, plněné knedle uzeným či sladký blboun s borůvkami přes celý talíř a další. Polévka dle nabídky. Bohužel, ve dvě hodiny po poledni už ale některá jídla z nabídky nejsou, byť zavíračka se ani zdaleka nepřibližuje. Tudíž nabídka se postupně omezuje. Vybíráme vrabce s knedlíkem a červeným zelím, jako druhé míchaný salát s grilovaným camembertem a toustem. Výdej jídel je prapodivný, někdo dostane jídlo bez příboru, jiní dostanou jídlo dříve, než ti, co přišli před nimi a rodiny jí postupně, nikoliv naráz, byť by si objednaly stejné jídlo. Ceny odpovídají místu a lidské hamižnosti, tedy v rozmezí 200 až 300 korun. Za tuto cenu dostáváme jídlo dobře dochucené, ale vlažné až studené, srovnatelné se závodní jídelnou. Rozhodně nejde o gurmánský zážitek a tak jediné, co si z této restaurace odnáším, je otázka, jak dlouho? Jak dlouho ještě náš národ bude trpět to, že se navzájem okrádáme. Protože jinak se to nazvat nedá. Čím horší služby, tím vice si nestydí určití říci neskutečné ceny a my? My jim to platíme. Takže za prostředí a chuť jídla výslednou známku zvedáme, s přihlédnutím na vše napsané tři minus. Opečená klobása u stánku by pravděpodobně dopadla lépe.
I tak všem strávníků, kteří zkouší, zda se něco nezlepšilo, dobrou chuť.