Slípka na paprice

Paradoxně na tenhle recept raději kupujeme kuře. Naposledy byla totiž slepice nějaká atletka, která je ještě po dvou hodinách vaření v tlakáči tuhá a kdyby dostala prostor, bude snad i kvokat. Dále potřebujeme 

cibuli nakrájenou na jemno, 

dvě lžičky sladké papriky, 

sůl 

a kuřecí vývar. 

K tomu smetanu na vaření, 

trošku vody 

a hladkou mouku.

A jdeme na to. Cibuli zpěníme v hrnci, přidáme sladkou papriku a rychle promícháme. Vložíme celé kuře, pořádně ve směsi cibule a papriky obalíme a ze všech stran opečeme. Poté přiklopíme a chvíli dusíme, aby nám pipka pustila šťávu. Přichází na řadu kuřecí vývar, kterým kuře zalijeme a osolíme. Opět přiklopíme a vaříme, dokud není kuře měkké. Po uvaření pipky ji vyndáme a obereme maso od kostí. Smícháme si smetanu s vodou a hladkou moukou, což přidáme do vývaru a asi pět minut povaříme. Po této době vracíme maso, promícháme a společně necháme ještě 2 až 3 minuty povařit. Dle potřeby ještě dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami a pokaždé, když se u nás tahle mňamka uvaří, stane se zázrak. Totiž po omáčce se jen zapráší... 

Dobrou chuť.