Uzená

Naprosto jednoduchý recept na polévku, která pomůže kdykoliv.

Bude nám stačit:

  • 100 g uzeného masa bez kosti
  • 2 hrsti rýže
  • Petržel
  • Sůl
  • 1,5 l vody

A jdeme na rychlou přípravu:

  • Nejprve si vyvaříme uzené. Pozor, je možné použít i uzená žebra, vyvařujeme-li však kosti, je potřeba vodu 2x vylít a až ta třetí bude na polévku vhodná
  • Máme-li maso vyvařené a vývar pěkně mastný, maso vyndáme
  • Dáme do vývaru rýži a vaříme do změknutí
  • Mezitím si maso nakrájíme na kousky
  • Pak přidáme maso a lehce povaříme, aby se nám spojily veškeré chutě
  • Posekáme si petrželku a po uvaření ji do polévky přihodíme, již NEVAŘÍME
  • Přisolíme dle chuti a podáváme horkou

Tak snad už jen dobrou chuť.