Uzená
Naprosto jednoduchý recept na polévku, která pomůže kdykoliv.
Bude nám stačit:
- 100 g uzeného masa bez kosti
- 2 hrsti rýže
- Petržel
- Sůl
- 1,5 l vody
A jdeme na rychlou přípravu:
- Nejprve si vyvaříme uzené. Pozor, je možné použít i uzená žebra, vyvařujeme-li však kosti, je potřeba vodu 2x vylít a až ta třetí bude na polévku vhodná
- Máme-li maso vyvařené a vývar pěkně mastný, maso vyndáme
- Dáme do vývaru rýži a vaříme do změknutí
- Mezitím si maso nakrájíme na kousky
- Pak přidáme maso a lehce povaříme, aby se nám spojily veškeré chutě
- Posekáme si petrželku a po uvaření ji do polévky přihodíme, již NEVAŘÍME
- Přisolíme dle chuti a podáváme horkou
Tak snad už jen dobrou chuť.